Transport Jul og Nytår - Se her

TRANSPORT/LEVERING JUL OG NYTÅR

Se transport og levering – Jul og Nytår

Klik her
NYHEDER

Organisationsændring hos INTERFJORD koncernen

09 januar, 2020

Organisationsændring hos INTERFJORD koncernen

Som led i vores vækst og fremtidsstrategi for INTERFJORD koncernen har vi valgt at udvide og styrke koncernledelsen hos INTERFJORD.

Med virkning pr. 1. maj 2020 har vi oprettet en ny leder funktion hos INTERFJORD koncernen, som får en sideordnet position i ledelsen sammen med Henrik, Casper og Jens. Ledelsesfunktionen skal styrke og være den overordnede ansvarlige for ledelsen i vores økonomiafdeling, administration, it, HR-administration, optimering og kvalitetsstyring.

Funktionen bliver en del af ledergruppen med sparring til bestyrelsen omkring virksomhedens vækst og fremtidsstrategier.

 

Jan Bach

Til at stå i spidsen for dette ledelsesområde, har vi ansat Jan Bach som tiltræder stillingen som koncern økonomidirektør pr. 1. maj 2020.

Jan Bach er 61 år og kommer til os med stor ledelsesmæssig erfaring med en baggrund som uddannet revisor og en lang karriere som henholdsvis økonomidirektør og herefter administrerende direktør hos trykkeri og bogbindervirksomheden Chr. Hendriksen & Søn A/S samt Dipak A/S i Skive, hvor Jan har haft ansvaret for økonomi, it, produktion, service, lager og logistik og været ansvarlig for salg og projektsalg i ind- og udland.

Jan kommer til os fra sin nuværende stilling hos Stykgodscentret Skive A/S, hvor han er sparringspartner til ledelsen, samt har det overordnede ansvar for økonomi, HR og it.

Udover en lang ledelsesmæssig karriere er Jan bestyrelsesmedlem i CS Grafisk A/S og bestyrelsesformand for bilkoncernen Dahl Pedersen A/S som er autoriseret forhandler af bilmærkerne, Volvo, Renault og Dacia i Skive, Viborg og Holstebro, ligesom Jan er medlem af en netværksgruppe indenfor internationalisering, virksomhedsledelse, produktivitet, konkurrenceforhold og udvikling.

Jan er bosat i Skive med sin hustru Inger og sammen har de to udeboende børn. Jan har en bred vifte af fritidsinteresser, som udover at være familieengageret dyrker morgensvømning, badminton og interesserer sig for kultur, madlavning, rejser, skiløb og ikke mindst biler og motorsport.

Som person er Jan en udadvendt og social stærk leder med en høj faglighed og som via sine mange års forskellige arbejdsfunktioner også har en stor kommerciel indgangsvinkel til sine kommende arbejdsopgaver.

Vi ser frem til samarbejdet med Jan.

 

Carsten Dalgaard Krogh

I forbindelse med de ledelsesmæssige ændringer, har Carsten valgt at søge nye udfordringer udenfor INTERFJORD koncernen. Carsten har været en stor drivkraft til forandringer og procesforbedringer og har meget effektivt fået styr på alle økonomifunktioner, Hr administration, GDPR-integration og ikke mindst været en stor hjælp i forbindelse med udvikling og overgang til vores nye it- system.

Carsten har i forbindelse med de ledelsesmæssige ændringer vist stor loyalitet for vores beslutning, og har lovet at færdiggøre årsrapporter for hele koncernen og færdiggøre budgetter i alle INTERFJORD selskaber for 2020. Herefter vil Carsten fratræde når drømmejobbet opstår, eller senest pr. 30. april 2020.  Vi takker Carsten for en stor indsats og ønsker ham al mulig held og lykke for fremtiden.

 

Jørgen Madsen

I forbindelse med organisationsændringen i INTERFJORD koncernen, udnævnes Jørgen Madsen til Controller. Jørgen vil i samarbejde med Jan få ansvaret for en fortsættelse af NAV integration, NAV uddannelse, procesforbedringer, forsikringsoverblik og ledelsesrapporteringer m.m.

 

INTERFJORD koncernen fremadrettet

INTERFJORD er på få år gået fra at være en mindre speditionsvirksomhed til nu en koncern med over 100 medarbejdere og gode og veldrevne afdelingsselskaber i Stavanger, Frederikshavn, Randers, Glyngøre og Krakow, som alle bidrager med vækst og positive resultater, som vi kun kan være tilfredse med.

Men når det er sagt, så skal vi også se fremad og have nye ambitioner for fremtiden, og imødekomme de uudnyttede potentialer, muligheder såvel som udfordringer vi står overfor.

Derfor har vi også fundet det vigtigt at styrke ledergruppen, så vi står styrket overfor nye mål og udfordringer.

Vi håber I alle vil tage godt imod vores organisationsændring, og måtte der være spørgsmål til ovennævnte, håber vi naturligvis på at høre fra jer.

 

Med venlig hilsen

 

Casper Christensen            Henrik Markussen              Jens Holmgaard Pedersen